Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- 1 φραντζόλα του άσπρο ψωμί, χωρίς κρούστα, κομμένο σε κύβους 2,5 εκ.
- 112 γραμμάρια τυρί κρέμα, κομμένο σε μικρούς κύβους (περίπου 1 φλιτζάνι)
- 2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
- 8 αυγά, χτυπημένα
- 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι φράουλας
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετείτε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετούμε τη μισή ποσότητα από το ψωμί στο πάτο του ταψιού κομμένο σε κύβους
Ρίχνετε πάνω στο ψωμί τους κύβους τυρί κρέμα και τα μισά από τα βατόμουρα πάνω στο ψωμί. Καλύψτε την κορυφή με τους υπόλοιπους κύβους ψωμιού και τα βατόμουρα.
Ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, σιρόπι φράουλας και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνετε πάνω από το μείγμα ψωμιού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο αν παρατηρήσετε πως μαυρίζει πολύ στις άκρες κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αφήστε για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε. Κόβουμε σε τετράγωνα.
Σερβίρουμε με επιπλέον σιρόπι φράουλας.