Υλικά
- 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
- 800 γραμμάρια μακαρόνια φιογκάκια
- 800 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
- 3 κρεμμύδια
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα λιώνουμε στο μπλέντερ και μετά τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ενδιάμεσα, βράζουμε νερό για τα μακαρόνια.
Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα λαχανικά μας με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά, ίσα-ίσα για να μαραθούν.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν και τα σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμα. Μόλις είναι όλα έτοιμα βάζουμε σε πιατέλα πρώτα τα μακαρόνια, ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά.