Υλικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα με κανονικά λιπαρά
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς
  • 100 γραμμάρια νιφάδες καρύδας
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος με λιπαρά
  • 1 μάνγκο για το σερβίρισμα
  • Νιφάδες καρύδας για το σερβίρισμα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Περνάμε τα κομμάτια καρύδας από το μούλτι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη (μέχρι να λιώσει).

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά.

Όταν κρυώσει ρίχνουμε την κρέμα στην παγωτομηχανή και προσθέτουμε την καρύδα, λίγο πριν κλείσουμε τη μηχανή ώστε να ανακατευτούν καλά.

Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε σε ένα μπολ 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.

Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε την κρέμα ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα για περίπου 25 λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετείστε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες.

Σερβίρετε με κομμάτια μάνγκο και νιφάδες καρύδας.