Υλικά
Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για τη βάση
50 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
110 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
25 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για τη γέμιση
340 γραμμάρια κουβερτούρα
60 γραμμάρια άχνη
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια μασκαρπόνε
Για το γλάσο
80 γραμμάρια κουβερτούρα
80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Λίγες φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο(ή τσέρκι) 20 εκ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, αμύγδαλα μαζί με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και καλύπτουμε τον πάτο.
Για τη γέμιση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και προσθέτουμε και τη σοκολάτα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά στους 160 βαθμούς, μέχρι να πήξει κάπως η γέμιση, αλλά στη μέση να μοιάζει ακόμα λίγο υγρή.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας:
Για το γλάσο
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε με λίγες φράουλες.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr