Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες
- 300 γραμμάρια χοντρά χωριάτικα λουκάνικα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
- τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράστε τα λουκάνικα με λίγο λάδι. Όταν βράσουν βγάλτε τα, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού περίπου.
Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ την ντομάτα μαζί με το βασιλικό και ρίξτε το στο τηγάνι.
Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει ελαφρά και προσθέστε στη συνέχεια και τα κομμένα λουκάνικα.
Στο τέλος βάζετε τα μακαρόνια μέσα στο μείγμα της σάλτσας και μαγειρέψτε τα για λίγο, γιατί σκοπός είναι να μην ενσωματωθούν όλες οι γεύσεις μαζί, αλλά να παραμείνουν ξεκάθαρες.