Υλικά
- Για τη γέμιση
- 1 πακέτο κανελόνια άβραστα
- 300 γραμμάρια κοτόπουλο ψιχουλισμένο
- 1 κουταλάκι γλυκού μαϊντανός
- μισό φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- 1 κουταλάκι γλυκού χυμός λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι γλυκού φυλλαράκια άνηθου
- μισό φλιτζάνι τυρί κρέμα
- Για τη σάλτσα επικάλυψης
- μισό φλιτζάνι τυρί κρέμα
- μισό φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/4 κουταλάκι γλυκού φυλλαράκια άνηθου
- 1/8 κουταλάκι γλυκού σκόρδο
- Για τη σάλτσα ντομάτας για τον πάτο του ταψιού
- 3 κούπες αποξηραμένες ντομάτες
- 2 κούπες καυτό νερό
- λίγο κρεμμύδισκόρδο- κόκκινο πιπέρι λίγοαλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το μπρόκολο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και τα βράζετε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, πολτοποιήστε με ένα πιρούνι όλα τα βρασμένα υλικά εκτός από το κοτόπουλο. Σε ξύλο κοπής κόβετε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομματάκια και το ενώνετε με το μείγμα του μπρόκολου.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα της σάλτσας ντομάτας στον πάτο του ταψιού και από πάνω ρίχνουμε τα κανελόνια άβραστα γεμιστά με τη γέμιση του κοτόπουλου.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και το ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια πασπαλίζοντας με τυρί παρμεζάνα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για τη σάλτσα ντομάτας για τον πάτο του ταψιού
Ρίξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε τα δυνατά για 1 λεπτό. Η σάλτσα είναι έτοιμη, δεν θέλει βράσιμο ή κάτι άλλο.