Υλικά
- ½ κιλό κιμά από στήθος γαλοπούλας
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι ξερό βασιλικό
- 1 ή 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλα καρότα ( τριμμένα στον τρίφτη ή στο μούλτι)
- 1 ξύλο κανέλας
- ½ ποτήρι κρασί λευκό
- 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Μπορούμε να φτιάξουμε πρώτα είτε τα μακαρόνια είτε τη σάλτσα.
Αν αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε με τη σάλτσα, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ή σε μια βαθιά κατσαρόλα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το τρίμμα από τα καρότα και τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστεί καλά για 2 με 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και όταν ο κιμάς πιει τα υγρά του σβήνουμε με κρασί.
Στο τέλος, ρίχνουμε τις κομμένες ντομάτες, 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ και ½ φλιτζάνι νερού για να βράσει ο κιμάς και ανακατεύουμε καλά.
Λίγο πριν βγάλουμε τον κιμά από την κατσαρόλα ή το τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό τρίβοντάς τον εκείνη τη στιγμή πάνω από την κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα να σιγοβράζει.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό για τα μακαρόνια, βάζοντας ½ κουταλιά της σούπας αλάτι. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε να βράσουν για 6 με 8 λεπτά, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.
Πριν τα ξαναρίξουμε στην κατσαρόλα έχουμε βάλει στον πάτο της λίγο ελαιόλαδο και όταν τα ρίξουμε τα ανακατεύουμε για να πάει παντού.
Τα μακαρόνια και η σάλτσα μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα, αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τυρί αλλά έχουν πολύ ωραία γεύση και σκέτα μόνο με τη σάλτσα κιμά.