Υλικά
- 2 φλιτζάνια κοφτό μακαρονάκι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 μήλο, κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
- 112 γραμμάρια φρέσκο κρεμώδες τυρί (μανούρι)
- αλάτι και πιπέρι
- κοκκινοπίπερο καγιεν
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ψημένα καρύδια
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το μήλο σε 4 φέτες και αφαιρούμε το κουκούτσι, το ψιλοκόβουμε σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το μήλο, το σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και χαμηλώνουμε την εστία σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Συγχρόνως βράζουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά.
Επιστρέφουμε στη κατσαρόλα που βράζει ο ζωμός κοτόπουλου και ρίχνουμε το τυρί κρέμα ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί το μείγμα και να αποκτήσει απαλή και κρεμώδης υφή.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε ξανά στη κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που μόλις φτιάξαμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα πιπέρια, το αλάτι, τα καρύδια, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.