Υλικά

  • Για το ραβανί
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 10 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα 55 % κακάο λιωμένη
  • Για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • τη φλούδα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόρν φλάουρ

sidagi.gr

Εκτέλεση

Για το ραβανί
Σε μπέν μαρί ζεσταίνουμε την κουβερτούρα για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, κανέλα, μπέικιν πάουντερ αμυγδαλόψιχα, κουβερτούρα λιωμένη.

Όταν το μείγμα γίνει έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Ισιώνουμε την επιφάνεια του και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για 7 λεπτά περίπου (από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει).
Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα και αφήνουμε να χλιάνει.

Κόβουμε σε κομμάτια το ραβανί και περιχύνουμε με το σιρόπι. Το ραβανί μας πρέπει να είναι ζεστό, σχεδόν μόλις βγει από τον φούρνο και το σιρόπι ζεστό απο την κατσαρόλα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα στη φωτιά με 1 ποτήρι νερό, 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ και το κόρν-φλάουρ κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε και την κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιόμορφη πηχτή κρέμα, που τη στρώνουμε πάνω στο ρεβανί μας.