Υλικά

  • 300 γραμμάρια κοτόπουλο
  • 2 λίτρα ζωμό κότας εμπορίου
  • 120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια
  • 300 ml λευκό κρασί
  • 1 κιλό ρύζι αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας (προαιρετικά)
  • 20 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Όταν δούμε ότι αρχίζουν να βγάζουν υγρά, σβήνουμε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κότας. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει σε μεγάλο βαθμό, που σημαίνει ότι έχει βράσει όσο πρέπει, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την τρούφα και το μαϊντανό. Ρίχνουμε αυτά τα υλικά και κλείνουμε το μάτι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα για να λιώσει μέσα στο ριζότο και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύουμε για να εμπλουτιστεί η γεύση.

Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.