Υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
1/2 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές του γλυκού μπαλσάμικο ξίδι
1/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
400 γραμμάρια σπαράγγια καθαρισμένα
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό να βράσει. Βάζουμε μέσα τα σπαράγγια για δύο λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά, αλλά να παραμένουν τραγανά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε προσθέτοντας τις ντομάτες και το σκόρδο να σοταριστούν για 5 λεπτά
Σβήνουμε με το ξίδι μπαλσάμικο και αφήνουμε το μείγμα να δέσει για 3 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπέρωσε.
Βάζουμε τα σπαράγγια σε μια σαλατιέρα και περιχύνουμε με τις ντομάτες.
Σέρβιρε με λίγο ακόμη πιπέρι, τριμμένο τυρί παρμεζάνα.