Υλικά
- Για τον κορμό
- 1 σακουλάκι συσκευασίας σαντιγί σκόνη
- 1 κρέμα γάλακτος 250 ml με 35% λιπαρά
- 1 κουβερτούρα 125 γραμμάρια
- 3 μεγάλες κουταλιές μερέντα ή νουτέλα
- 2 πακέτα μπισκότα μαλακά για κορμό σοκολάτας
- 1 βανίλια ή λικέρ της αρεσκείας μας
- Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 1 κουβερτούρα 125 γραμμάρια
- 125 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση Για τον κορμό Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Στο κάδο του μίξερ, στη δυνατή σκάλα χτυπάμε τη σκόνη σαντιγί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε στο μείγμα της σαντιγί, τη λιωμένη κουβερτούρα, τη μερέντα και το άρωμα της επιλογής μας ή βανίλια. Τέλος προσθέτουμε και τα μπισκότα θρυμματισμένα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε κουμπωτή φόρμα του κέικ το στρώνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν θέλουμε να παγώσει γρήγορα. Για την επικάλυψη σοκολάτας Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα σ’ αυτήν την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις παγώσει το γλυκό το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με τη γκανάς ομοιόμορφα.