Υλικά

  • 1,5 κιλό κουνουπίδι
  • 3 ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Βγάζουμε από το κουνουπίδι τα φύλλα και το κοτσάνι και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια που τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.

Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε τις ντομάτες. Όταν η σάλτσα πάρει βράση ρίχνουμε το κουνουπίδι, αλάτι και πιπέρι και αφού τα ανακατέψουμε ελαφρώς το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 25-30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.