Υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα
250 γραμμάρια μπανάνες
χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Λιώστε σε πουρέ τις μπανάνες με τον χυμό λεμόνι. Ετοιμάζετε μέτριο σιρόπι , βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά περίπου και το αφήνετε να κρυώσει.
Προσθέτετε στον πουρέ μπανάνας το σιρόπι .Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή. Διαφορετικά σε μεταλλικό σκεύος και στην κατάψυξη ανακατεύοντας 4 φορές ανά 45 λεπτά.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει , προσθέτετε τη μαρέγκα και το αφήνετε σε παγωτομηχανή η σε μεταλλικό σκεύος μέχρι να πήξει εντελώς.
Σερβίρετε το σορμπέ μπανάνας σε ποτήρια κ το γαρνίρετε με φέτες μπανάνας και κερασάκια γκλασέ.