Υλικά
- 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
- 10 κόκκους ροζ πιπέρι
- 10 κόκκους πράσινο πιπέρι
- 10 κόκκους άσπρο πιπέρι
- 5 κλαράκια δενδρολίβανο
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο μοσχαρίσιο νουά γύρω στο 1 ½ κιλό
- 3 νεροπότηρα ξανθή μπύρα
- 5 σκελίδες σκόρδο
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνουμε τους κόκκους του μαύρου, του ροζ, του πράσινου και του άσπρου πιπεριού και τους βάζουμε όλους μαζί σε ένα γουδί και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια, αλλά όχι σκόνη.
Στη συνέχεια τρυπάμε το νουά σε 6 διαφορετικά σημεία και σε κάθε τρύπα βάζουμε ½ σκελίδα σκόρδο. Ψιλοκόβουμε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο. Βάζουμε το νουά σε μια λεκανίτσα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και το περιχύνουμε με τη ξανθή μπύρα.
Το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Το βγάζουμε, το σκουπίζουμε, το αλατίζουμε και απλώνουμε τα χοντροκοπανισμένα πιπέρια σε λεία επιφάνεια.
Κυλάμε το νουά επάνω τους πιέζοντας το καλά να κολλήσουν τα πιπέρια στην επιφάνειά του.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί του φούρνου, απλώνουμε τα κλαράκια του δενδρολίβανου στον πάτο του, ρίχνουμε τη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και με προσοχή ακουμπάμε επάνω τους το πιπεράτο νουά.
Αδειάζουμε στο πάτο του ταψιού 1 κρασοπότηρο μαρινάδα, σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ½ ώρα.
Στη μέση του ψησίματος ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αλατίζουμε το νουά με προσοχή 10 λεπτά προτού τελειώσει το ψήσιμο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
Κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα 10 λεπτά. Το αφήνουμε να χλιαρύνει και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.