Υλικά

  • 2 κουταλιές του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
  • περίπου 200 γραμμάρια προσούτο
  • μερικές φέτες -εξαιρετικά ψιλοκομμένες- κρεμμυδιού
  • λίγα φύλλα άνηθου για το γαρνίρισμα
  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα από λεμόνι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και τον άνηθο.

Κατόπιν, κόβετε τη μπαγκέτα σε φέτες και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου και από τις δύο πλευρές.

Απλώστε το μείγμα της κρέμας γάλακτος πάνω στις φέτες ψωμιού και από πάνω βάλτε ένα κομμάτι προσούτο, λίγο κρεμμύδι και άνηθο.