Υλικά
Για να φτιάξετε την κρέμα θα ανακατέψετε στον κάδο του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα το τυρί, την άχνη, τους κρόκους και την βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Στη συνέχεια θα τοποθετήσετε το μείγμα της κρέμας ένα μπολ και το φυλάμε στο ψυγείο.
Στο κάδο του μίξερ θα χτυπήσετε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι. Σταδιακά ενσωματώνετε την μαρέγκα στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας πάντα με απαλές κινήσεις.
Βάζετε την κρέμα ξανά στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.
Για τη βάση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το γάλα. Βουτάτε δύο σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.
Τα σπάτε σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια κρασιού ή σε ένα μεγάλο πυρέξ. Προσθέτετε 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα, κρέμα και πάλι ένα σαβαγιάρ μουλιασμένο στο μείγμα του καφέ, σπασμένο σε κομμάτια. Τέλος γεμίζετε με κρέμα.
Την τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πασπαλίζετε με αρκετό άγλυκο με κακάο κοσκινισμένο ή ξύσμα κουβερτούρας.
Συνοδεύετε με παγωτό μόκα με κακάο.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη κρέμα
600 γραμμάρια τυρί κρέμα
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγών
5 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
Κακάο άγλυκο
Για τη βάση
1 πακέτο σαβαγιάρ
250 ml καφέ εσπρέσσο
250 ml γάλα φρέσκο
80 ml κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας