Υλικά

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 8 γραμμάρια ζελατίνη σε φύλλα ή 1 1/2 φυλλο ζελατίνη
  • 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό με 10 % λιπαρά
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 400 γραμμάρια φράουλες

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα τη ζάχαρη με τη μισή ποσότητα από το τυρί κρέμα. Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν σε ένα μπολάκι με λίγο κρύο νερό για ένα με δύο λεπτά.

Όταν μαλακώσουν, αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε στο μπολ 1 φλιτζανάκι ζεστό νερό και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν οι ζελατίνες.

Ενσωματώνουμε τις διαλυμένες ζελατίνες στο μείγμα τυριού-ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά.

Στρώνουμε τον πάτο μιας ψηλής φόρμας για σαρλότ με ένα κομμάτι λαδόκολλα θα πρέπει να το έχουμε κόψει ακριβώς στις διαστάσεις της φόρμας.

Γεμίζουμε τη φόρμα με το 1/3 της κρέμας, ψιλοκόβουμε από πάνω 100 γραμμάρια φράουλες και καλύπτουμε με σαβαγιάρ τα οποία βουτάμε για πολύ λίγο μέσα στο γάλα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές, κρατώντας μερικά σαβαγιάρ για να καλύψουμε το γλυκό γύρω – γύρω, αφού το ξεφορμάρουμε.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά, για περίπου 3 ώρες. Για να το ξεφορμάρουμε εύκολα, βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μην την βυθίσουμε τελείως και βραχεί το γλυκό.

Αναποδογυρίζουμε την σαρλότ σε μια πιατέλα και βάζουμε περιφερειακά τα σαβαγιάρ, βρέχοντάς τα πρώτα σε λίγο γάλα. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια.