Υλικά
- Για την ομελέτα
- 4 αυγά
- 300 γραμμάρια πατάτες
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για τη σάλτσα μανιταριών
- 1/3 κούπας λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1/2 κούπας λευκό κρασί
- 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
- 1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
- αλάτι,πιπέρι
- τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Για την ομελέτα
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε λίγο μαϊντανό. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στραγγίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι από το λάδι και το ανακατεύουμε με τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το τηγάνι με λίγες σταγόνες λάδι σε μέτρια φωτιά και χύνουμε σε αυτό το μείγμα.
Γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη μεριά για να ψηθούν τα αυγά ομοιόμορφα.
Για τη σάλτσα μανιταριών
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και
να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Συνεχίζοντας σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτετε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.
Μοιράζουμε σε πιάτα,περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών σε ζυμαρικά και σερβίρετε.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά