Υλικά
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
- 1/2 συσκευασία γάλα παστεριωμένο με λιπαρά
- 8 κουταλιές της σούπας μερέντα
- μισή σοκολάτα με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 γραμμαρίων με λιπαρά
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ στη δυνατή σκάλα την ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια προσθέτετε τα δύο γάλατα μαζί και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά ακόμη.
Κατόπιν ρίχνετε τη μερέντα και χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμη.
Τοποθετείτε το παγωτό σε ένα μπολ και βάζετε την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια. Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες και το παγωτό σας είναι έτοιμο.
Αν έχετε παγωτομηχανή ρίχνετε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή.
Έπειτα τοποθετείτε μια μεμβράνη πάνω από το παγωτό και παγώνετε στη κατάψυξη για 2 ώρες.