Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό
  • παρμεζάνα
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 450 γραμμάρια ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

sidagi.gr

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Στραγγίζουμε τις πιπεριές. Δύο από αυτές τις κόβουμε σε κομμάτια και τις υπόλοιπες τις περνάμε από το μούλτι.

Προσθέτουμε κομμένες και αλεσμένες πιπεριές στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι.
Αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν κι αυτές και σβήνουμε με το κρασί.

Βράζουμε για κανένα πεντάλεπτο τη σαλτσούλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει καλά μαζί με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τυρί της επιλογής μας.