Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές φέτες
- 5 πιπεριές κέρατα χωρίς σπόρια
- 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
- 150 γραμμάρια ανθότυρο σε κύβους
- 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν για περίπου 20 λεπτά, τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Βράζουμε τη ντομάτα με το σκόρδο, μαζί με αλάτι και ζάχαρη για 5 λεπτά.
Μέσα σε μια κατσαρόλα απλώνουμε τις μελιτζάνες, το μαϊντανό, τις πιπεριές, τα τυριά και τέλος τη σάλτσα ντομάτας.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να λιώσουν τα τυριά.