Υλικά

  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
  • 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 16 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών εμπορίου
  • 1/2 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνια καρολίνα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Στο νεροχύτη της κουζίνας ξεπλένετε τα μύδια με άφθονο νερό. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδι και τα σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το λευκό κρασί και τα μύδια και δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι ν’ ανοίξουν. Στη συνέχεια, τα σουρώνετε και κρατάτε τους χυμούς από το τηγάνι.

Αφαιρείτε το κέλυφος από τα μύδια. Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε όσα έχουν παραμείνει κλειστά, πετάξετε τα.

Στο ίδιο τηγάνι με τα μύδια προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ζωμό λαχανικών.

Προσθέτετε τους χυμούς που έχετε κρατήσει από τα μύδια καθώς και το ζωμό, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι. Το βράζετε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και έπειτα προσθέτετε αλατοπίπερο και ζωμό με το κουτάλι.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια, το μαϊντανό, το θυμάρι, το πιπέρι και το ζωμό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και στη συνέχεια το ρίχνετε στα καθαρισμένα μύδια και ανακατεύετε.

Φροντίστε να κρατήσετε λίγα μύδια με κέλυφος για το γαρνίρισμα και αρκετό ζωμό, ώστε να το προσθέσετε στο τέλος, αν χρειαστεί για να μην γίνει το ριζότο σας πολύ στεγνό.