Υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 ξυνόμηλο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 μπανάνες κομμένες σε μικρές φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας κοφτές αλέυρι
- 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κάρι
- Πάπρικα
- 4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Το χυμό από ένα λεμόνι
- 2 φλυτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το μήλο, τις μπανάνες, το αλεύρι και τέλος το κάρυ.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα του μείγματος και προσθέτουμε το ζωμό, τη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράζει μερικά λεπτά. Προσθέτουμε στο τέλος την κρέμα γάλακτος.
Σερβίρουμε τη σούπα μαζί με τις φέτες μπανάνας πασπαλισμένες με πάπρικα και φρέσκο ψωμί.