Υλικά

  • 600 γραμμάρια αλεύρι
  • 300 γραμμάρια βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 20 γραμμάρια μαγιά
  • 50 ml γάλα χλιαρό
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα. Βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, τα αυγά και τη μαγιά στο μπολ του μίξερ και με το γάντζο δουλεύουμε για 10 λεπτά, σε μεσαία ταχύτητα.

Όταν η ζύμη μας γίνει απαλή και εύπλαστη ρίχνουμε το βούτυρο σε μεγάλες κουταλιές και αναμιγνύουμε καλά. Βγάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μια υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα.

Τη χτυπάμε πάνω στον πάγκο εργασίας και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.