Υλικά
- ½ κιλό γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- ½ κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- ¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
- Φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένος
- Αλατοπίπερο
- Φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρές από τις περισσότερες γαρίδες και αφήνετε μερικές ολόκληρες, για να γαρνίρετε το πιάτο σας.
Στις γαρίδες που αφήνετε ολόκληρες χαράζετε τη ράχη τους και αφαιρείτε το μαύρο νευράκι. Το ίδιο κάνετε και με τις γαρίδες που έχετε καθαρίσει.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, ρίχνετε μέσα το σκό�