Υλικά
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- Χοντροκομμένο σέλερι
- 1 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 600 γραμμάρια αρακάς
- Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το ζωμό και όταν βράσει το μείγμα, προσθέτουμε τον αρακά.
Αφήνουμε να βράσουν για 15 – 20 λεπτά ακόμη. Με μπλέντερ ομογενοποιούμε τη σούπα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος πάνω σε κάθε πιάτο.