Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
- ξύσμα 1 λεμονιού
- ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Για το σιρόπι
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο
- 1 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα, για περίπου 5 λεπτά και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το θρυμματισμένο ανθότυρο, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
‘Έχουμε ζεστάνει λάδι και στο τηγάνι αυτό ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, ζεσταίνοντας μέλι, χυμό λεμονιού και θυμάρι για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες οι τηγανίτες, τις περιχύνουμε με σιρόπι.