Υλικά
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
- δυόσμο
- 1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- 3 περίπου κούπες του τσαγιού νερό
- 150 γραμμάρια μύδια (½ πακέτο περίπου) ή γαρίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- ½ ντομάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νεράκι να μαραθεί. Έπειτα, προσθέτουμε την κομμένη ντομάτα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Ρίχνουμε λίγο λάδι, μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε τα μύδια.
Μετά από περίπου 5 λεπτά, ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε ήδη ξεπλύνει μια-δυο φορές, καθώς και αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να πιεί τα υγρά του ελέγχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι. Αφήνουμε έτσι σκεπασμένη την κατσαρόλα για λίγη ώρα και μετά σερβίρουμε!