Υλικά
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 7 1/2 φλιτζάνια νερό (στο οποίο έχει βράσει ένα ματσάκι σέλινο)
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- μισό κιλό παντζάρια (τους βολβούς μόνο)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το σέλινο και το προσθέτουμε στο μείγμα της σούπας μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια σε μικρούς κύβους. Αφαιρούμε τους σπόρους και τα κοτσανάκια από τις πιπεριές. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με τα παντζάρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τον ζωμό, το σκόρδο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και αφήνετε να κρυώσει. Μετά την περνάτε από το μούλτι ή το μπλέντερ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.