Υλικά
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- κασέρι ή γκούντα τριμμένο ή σε φέτες
- μπέικον σε κομματάκια
- αλάτι-πιπέρι
- 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις στρώνουμε σε ταψάκι νούμερο 27. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το γκούντα και το μπέικον.
Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστες για άλλα 30 λεπτά.