Υλικά

  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 40 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • σκόνη κανέλα για το πασπάλισμα
  • 500 ml έτοιμο χυμό μήλου
  • 1 ξύλο κανέλας

sidagi.gr


Εκτέλεση

Κρατάμε 100 ml από το χυμό μήλου στην άκρη και βάζουμε τον υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να βράσει, μαζί με το ξύλο κανέλας. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.

Στον χυμό που κρατήσαμε στην άκρη, αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά με το σύρμα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε έως ότου η κρέμα πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας. Αδειάζουμε την κρέμα σε μικρά πλαστικά ή μεταλλικά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να στερεοποιηθούν.

Για να τα ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε την βάση τους σε καυτό νερό. Τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.