Υλικά

  • 10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 6 μεγάλα αβγά
  • 1 1/4 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 1 κούπα κουβερτούρα ξύσμα
  • 1 κούπα λευκή σοκολάτα ξύσμα
  • σοκολάτα γάλακτος ξύσμα
  • 1 κούπα ξερά κεράσια
  • 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 450 γραμμάρια κουβερτούρα

sidagi.gr

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε πρόχειρα με ένα πιρούνι.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο κι ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε ψηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε στη μαρέγκα τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, να απορροφηθεί. Σβήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τα ξύσματα από τις σοκολάτες, καθώς και τα ξερά κεράσια.

Καλύπτουμε τον κάδο με μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1 νύχτα να σφίξει το μείγμα. Εναλλακτικά, τον αφήνουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουμε μπισκότα και τα αραδιάζουμε με απόσταση μεταξύ τους. Αν έχουμε αφήσει τη ζύμη στην κατάψυξη αντί για το ψυγείο και δούμε ότι δεν είναι τόσο στεγνή, αφού πλάσουμε τα μπισκότα, τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη στην κατάψυξη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά στον αέρα, μέχρι τα μπισκότα μου να στεγνώσουν καλά και να αρχίσουν να κάνουν ρωγμές.