Υλικά

  • 200 γραμμ. λευκή κουβερτούρα βατόμουρα
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 φύλλα ζελατίνης επί 2 γραμμάρια το καθένα
  • Για τη σως βατόμουρου
  • 100 γραμμάρια κόκκινα βατόμουρα πολτοποιημένα
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βυθίζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσουν. Ρίχνουμε σε μικρή κατσαρόλα τα 200 ml κρέμα γάλακτος από τα 350 ml να βράσουν.

Ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε µπολ. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, την περιχύνουμε στη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνουμε 2 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε µε σπάτουλα, να λιώσει καλά η σοκολάτα. Πρέπει να διαλυθεί τελείως.

Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στη ζεστή, ρευστή σοκολάτα, ενώ ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μείγμα µε σπάτουλα. Το μοιράζουμε σε 6 ποτήρια και το παγώνουμε για να σφίξει.

Για τη σως βατόμουρου

Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα βατόμουρα και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε τη μους και τη σως βατόμουρου.