Υλικά
Υλικά για 6-8 άτομα
300 γραμμάρια γάλα ζεστό
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβετούρα
200 γραμμάρια βούτυρο
2 χούφτες ολόκληρα καρύδια για το γαρνίρισμα
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά καλά χτυπημένα
300 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια καρυδόψιχα
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
Για το σιρόπι
500 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια νερό
2-3 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Στο μεσαίο μάτι της κουζίνας βάζουμε μια κατσαρόλα νερό ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και από πάνω από τη κατσαρόλα τοποθετούμε ένα γυάλινο μπολ και ρίχνουμε σε αυτό τα κομμάτια της σοκολάτας ώστε να την λιώσουμε (μπεν μαρί).
Έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο, το ζεστό γάλα και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού κανέλα – 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο και 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το μείγμα σε νούμερο 26 ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Αν θέλουμε να γίνει πιο ελκυστική σε εμφάνιση, ρίχνουμε διάσπαρτα ολόκληρα καρύδια πάνω από το μείγμα.
Τη βάζουμε στο φούρνο τη ψήνουμε για 45 λεπτά σε αντίσταση. Ταυτόχρονα βράζουμε για 15 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για να γίνει το σιρόπι , το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό ζεστό.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr