Υλικά
Υλικά για 2-4 άτομα
300 γραμμάρια φακές
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κύβο ζωμό κρέατος
λίγο βούτυρο φρέσκο
λίγο ζαμπόν
κρουτόν
Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, κόβουμε σε ψιλές φέτες 2 καρότα και 1 κρεμμύδι και τα πλένουμε. Κόβουμε λίγο ζαμπόν και τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Όταν μαραθούν λίγο, προσθέτουμε τον κύβο κρέατος διαλυμένο σε 2 κούπες ζεστό νερό, μαζί με 300 γραμμάρια φακές και τ’ αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.
Τα περνάμε από σήτα, σε άλλη κατσαρόλα, και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρις ότου η σούπα να πάρει τη πυκνότητα που πρέπει. Αν είναι πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζωμό κρέατος, αν πάλι είναι αραιή, τότε αφήνουμε να βράση περισσότερο.
Προσθέτουμε λίγο βούτυρο φρέσκο, τη δοκιμάζουμε για αλάτι και τη σερβίρουμε ζεστή με κρουτόν.