Υλικά
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους (τους όποιους φυλάμε) και τα χτυπάμε σε μαρέγκα, προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι.
Σε άλλο μπολ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου περιμένει να το χτυπήσουμε με τη ζάχαρη και τους κρόκους.
Μόλις τα ενώσουμε σε ένα υποκίτρινο χυλό προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, έπειτα το κορν φλάουρ και τη θρυμματισμένη μυζήθρα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε με μία κουτάλα ή σπάτουλα τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μαλακές κινήσεις.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για φούρνο και ψήνουμε το γλυκό για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Όταν κρυώσει η πίτα, πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένα αμύγδαλα. Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε στους φίλους μας.
Υλικά
Για 6-8 άτομα
200 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
200 γραμμάρια αλεύρι
1 βανίλια
2 αβγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
κανέλα τριμμένη
ψίχα από ωμό αμύγδαλο τριμμένο
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr