Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτάλι της σούπας μαϊντανό
- αλάτι,
- 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
- λίγο ελαιόλαδο
- ½ κιλό λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε σπιρτόξυλα
- 3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένα
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα υλικά της σαλάτας καλά. Αλατίστε τα με μπόλικο αλάτι, πιέστε τα με το χέρι σας και αφήστε τα στο ψυγείο να μαραθούν για 1 ώρα.
Αραιώστε το ξύδι με ίση ποσότητα νερού και περιχύνετε τη σαλάτα με το μείγμα. Αφήστε τη άλλη 1 ώρα στο ψυγείο.
Σουρώστε τη από τα υγρά της, περιχύνετε τη με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.