Υλικά
Για την σαντιγί
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Για την κρέμα
Βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη γλυκόζη και τη σαντιγί σε σιγανή φωτιά να βράσου. Κατόπιν, όταν κρυώσουν καλά, μαλακώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα.
Αν θέλουμε βάζουμε το μισό βούτυρο φρέσκο. Δουλεύουμε καλά μέχρι να στρώσει.
Αυτή τη κρέμα, τη μεταχειριζόμαστε για να γαρνίρουμε διάφορα γκατώ ή κολλάμε τα γκατώ. Μπορούμε να τη χρωματίσουμε με ό,τι χρώμα θέλουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για την σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
5 κρόκοι αυγών
75 γραμμάρια γλυκόζη
450 γραμμάρια σαντιγί
1/2 κιλό βούτυρο φρέσκο