Υλικά
Πρωτότυπα και πεντανόστιμα σοκολατάκια! Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη γλυκόζη μέσα στην κρέμα γάλακτος με το γκραν μαρνιέ ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Όταν λιώσει η γλυκόζη, κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 10 λεπτά.
Όταν ενσωματωθεί η σοκολάτα, ρίχνουμε το κονιάκ ανακατεύοντας συνέχεια.
Σε ένα μπολ κάνουμε μικρά μπαλάκια τα τρουφάκια μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κόβουμε την επόμενη μέρα τα σοκολατάκια σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια και τα βάζουμε σ΄ ένα μπολ με κακάο και ανακατεύουμε.
Υλικά για 8-10 άτομα:
500 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας
179 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
11 γραμμάρια γλυκόζη
29 γραμμάρια κονιάκ
8 γραμμάρια γκραν μαρνιέ
κακάο