Υλικά
Προτιμήστε το ζεστό και αλείψτε πάνω μαρμελάδα ή βούτυρο!
Υλικά
1 κούπα μούσλι
2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Σε μπολ ανακατεύουμε το λευκό και το μαύρο αλεύρι, το μούσλι, το αλάτι και την μαγιά. Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκούβα και βάζουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και μία κούπα νερό. Ζυμώνουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου και την κάνουμε στρόγγυλο καρβέλι για να την βάλουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Βρέχουμε τα χέρια και περνάμε από πάνω το καρβέλι. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες βρώμης. Χαράζουμε με το μαχαίρι, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το ψωμί για 35 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr