Υλικά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αποφοίτησε από το Ναυτικό Λύκειο Πειραιά στο τμήμα των Πλοιάρχων αλλά η αγάπη του για την μαγειρική και ο αθεράπευτος εθισμός του στο καλό φαγητό τον κέρδισε.

Από νωρίς φάνηκε η κλίση που είχε προς την μαγειρική, πότε χαζεύοντας την μητέρα του που μαγείρευε και πότε βοηθώντας την γιαγιά του που έφτιαχνε σπιτικές χυλοπίτες γεμίζοντας τους καναπέδες και τα κρεβάτια που είχε στρώσει με σεντόνια για να στεγνώσουν.

Συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς μαγειρικής και τις περισσότερες φορές με επιτυχία.
Από εκεί απέσπασε υποτροφία και έκανε τις σπουδές του στη σχολή CHEF D’ OEUVRE.

Η συνέχεια των σπουδών σε ένα άλλο επίπεδο ήταν σίγουρη μιας και τον ενδιέφερε πολύ να δει & το κομμάτι της διοίκησης, γι αυτό το λόγο στην σχολή CHEF D’ OEUVRE έκανε μεταπτυχιακό στο F&B MANAGER.

Είναι δύσκολο να του ζητήσετε να σας δηλώσει επάγγελμα γιατί όλα μου τα χρόνια μέχρι σήμερα περπάτησε και σε άλλα επαγγελματικά μονοπάτια, μένοντας όμως πάντα αφοσιωμένος στην μαγειρική, γιατί οι μεγάλες αγάπες δεν αλλάζουν.

Μετά από μία διαδρομή σε μαγαζιά στην Αθήνα, Κρήτη, Ζάκυνθο, Μύκονο (μάλλον έφταιγε η αγάπη για την θάλασσα που γύρναγε στα νησιά) και μέσα από μεγάλες ηδονές γεύσεων από πολλές κουζίνες αποφάσισε να δημιουργήσει το www.ucook.gr & να δημιουργεί κάθημερινά με σεμινάρια μαγειρικής.

Παράλληλα παρουσιάζει εκπομπή μαγειρικής στο διαδικτυακό σταθμό More Radio από τις αρχές του 2011, όπου παρέα με πολλούς καλεσμένους μιλούν για θέματα φαγητού. Η παρουσία του στην τηλεόραση ως καλεσμένος σε εκπομπές μαγειρικής είναι συνεχή από το 2006, έχει μαγειρέψει στα: ΝΕΤ, MEGA, ALTER, STAR, SKAI, ALPHA, BLUE SKY. Το 2011 παρουσίασε πολλές συνταγές σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «ΣΚΑΪ Life» με την Εύα Αντωνοπούλου, παρουσίασε τη στήλη μαγειρικής στην καθημερινή εκπομπή «Όμορφη Μέρα» με την Λουΐζα Βούρου στο κανάλι Βlue Sky, μαγείρεψε σαν καλεσμένος στη εκπομπή «Σέφ στον αέρα» με την Ελένη Ψυχούλη στον ΣΚΑΪ, μαγείρεψε σαν καλεσμένος στη εκπομπή «Η κουζίνα με την Ντίνα» με την πολύ καλή του φίλη Ντίνα Νικολάου στο STAR.

Το 2011 από 20 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου μαζί με την Ντίνα Νικολάου και τον Ηλία παρουσίασε σεμινάρια μαγειρικής στο καταξιωμένο πλέον Φεστιβάλ Γαστρονομίας Magic Cooking όπου γίνεται στα πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού notos home.

Το 2012 από 4 μέχρι 10 Ιουνίου μαζί με την Ντίνα Νικολάου παρουσίασε σεμινάρια μαγειρικής στο Mount Athos Area Gourmet 2012 στη Χαλκιδική.

Από το Νοέμβριο του 2012 παρουσιάζει καθημερινή εκπομπή μαγειρικής στο ΣΚΑΙ με τίτλο «Μαγειρεύω Οικονομικά». Πιστεύει ότι δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να δουλεύεις σε αυτό που αγαπάς!

Πάντα στα ταξίδια που κάνει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό προσπαθεί να γνωρίζει ανθρώπους, να αποκρυπτογραφεί τις νέες κουζίνες και να καταγράφει τις νέες γεύσεις . Έτσι οι βαλίτσες της επιστροφής πάντα είχαν μέσα πολλά βιβλία αλλά και τοπικά προϊόντα. Πιστεύει ότι έχουμε πολλά μοναδικά προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς που αν πειραματιστούμε και τα δοκιμάσουμε έστω & μία φορά, θα κατανοήσουμε την ποιότητά τους!

Για όλα τα προηγούμενα αν και άνθρωπος της πόλης έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να μείνω μόνιμα σε κάποια μέρη στην εξοχή, να άνοιγε ένα μικρό εστιατόριο και να μαγείρευε καθημερινά με ότι πιο φρέσκο είχε.

Είναι υποστηρικτής της φιλοσοφίας σύμφωνα με την οποία η κουζίνα δεν είναι τίποτε άλλο από φαντασία, οι συνταγές είναι μέσα μας δηλαδή είναι κομμάτι της προσωπικότητας μας. Υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές της ίδιας συνταγής & γι ‘αυτό πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσετε να μαγειρεύετε τις συνταγές όπως κάνατε μέχρι σήμερα και να αρχίσετε να μαγειρεύετε μέσα από την καρδιά σας βγάζοντας αγάπη γι’ αυτό που κάνετε. Πάνω απ όλα να ακούτε και να δέχεστε κριτικές. Σκεφτείτε την μαγειρική σαν ένα πίνακα όπου έχετε το πινέλο στα χέρια σας και θα δώσετε τις δικές σας γραμμές και το δικό σας χρώμα.

Η φράση που τον αντιπροσωπεύει είναι: Καθημερινά μαθαίνουμε καινούργια πράγματα από όλους!

Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων