Υλικά
Ο Γιώργος Μαύρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14/11/1974 και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι.
Τη μαγειρική τέχνη την ανακάλυψε από πολύ μικρός όταν έκανε βόλτες στο ξενοδοχείο που δούλευε ο πατέρας του σαν μετρ. Εκεί ο Γιώργος έχοντας εντυπωσιαστεί από το μέγεθος των εργαλείων και μηχανημάτων, πήρε την απόφαση μια μέρα να τα «κατακτήσει», μαθαίνοντας να μαγειρεύει.
Σπούδασε τη μαγειρική και εστιατορική τέχνη στο ΙΕΚ ξυνή και οινολογία στο NCFE του Λονδίνου. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια πάνω στη μαγειρική, σε τεχνικές αλλά και σε διαφορές παραδοσιακές κουζίνες του κόσμου. Επιπλέον, έχει παρευρεθεί σε σεμινάρια για δεοντολογία επαγγέλματος, ποιοτικό έλεγχο τροφίμων, hacp και κοστολόγιο.
Έχει δουλέψει στην Αθήνα, στις Κυκλάδες, στο εξωτερικό και τα τελευταία 6 χρόνια ζει στην Καλαμάτα όπου και διατηρεί το δικό του εστιατόριο, το «Street pasta» στο ιστορικό κέντρο τις Καλαμάτας.
Αγαπημένη του κουζίνα είναι η αυτή που είναι γεμάτη από διάφορα υλικά από πολλές περιοχές του κόσμου και μπορείς να δημιουργήσεις διάφορα πιάτα με ό,τι βρεις!
Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
E-mail επικοινωνίας: [email protected]