Υλικά
Μια απλή αλλά λαχταριστή συνταγή έρχεται να αλλάξει το κυριακάτικο πρωινό. Τις αυγόφετες εξάλλου τις τιμούν πολλές χώρες και όλες έχουν τα δικά τους μυστικά για τη λιχουδιά. Όλες πάντως ξεκινούν με φέτες ψωμιού βουτηγμένες σε μείγμα αυγού και γάλατος και καταλήγουν με ψωμάκια σε χρυσό χρώμα. Το μυστικό εδώ έχει να κάνει με τα βασικά, πάνω στα οποία θα χτίσεις τη δική σου αγαπημένη εκδοχή. Για δύο άτομα λοιπόν, όλα ξεκινούν με 4 φέτες του τοστ (ή μπριός), 2 αυγά, 1/2 κούπα γάλα, μια πρέζα αλάτι, λίγο χυμό λεμόνι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, 1/2 κουταλάκι κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Πώς τις φτιάχνουμε; Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα τμηματικά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν τελειώσουμε με τα γάλα, ρίχνουμε και τα άλλα υλικά στο μείγμα ανακατεύοντας. Κατόπιν βουτάμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές στο μείγμα. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Κάπου 3-4 λεπτά χρειάζεται από κάθε πλευρά η αυγόφετα για να αποκτήσει αυτή τη χρυσή απόχρωση. Ολοκληρώνουμε με ό,τι αγαπάμε, από μέλι θυμαρίσιο, ζάχαρη και σιρόπι σφενδάμου μέχρι φρέσκα φρούτα, καρύδια, δυόσμο κ.λπ.