Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα
- 2 φλ. τσαγιού απλό γιαούρτι
- 1/4 φλ. τσαγιού νερό
- Προαιρετικά: Μπανάνες σε φέτες και χοντροκομμένα πεκάν
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γιαούρτι και το νερό.
- Ρίξτε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε καλά.
- Αδειάστε το μείγμα κατά 1/4 του φλιτζανιού σε ένα τηγάνι που έχετε αλείψει με λίγο λάδι.
- Γυρίστε όταν σχηματιστούν φυσαλίδες στην κορυφή και μαγειρέψτε μέχρι η δεύτερη πλευρά να ροδίσει.
- Πασπαλίστε με τα προαιρετικά συστατικά αν επιθυμείτε.