Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού απλό γιαούρτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • Προαιρετικά: Μπανάνες σε φέτες και χοντροκομμένα πεκάν

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γιαούρτι και το νερό.
  3. Ρίξτε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε καλά.
  4. Αδειάστε το μείγμα κατά 1/4 του φλιτζανιού σε ένα τηγάνι που έχετε αλείψει με λίγο λάδι. 
  5. Γυρίστε όταν σχηματιστούν φυσαλίδες στην κορυφή και μαγειρέψτε μέχρι η δεύτερη πλευρά να ροδίσει.
  6. Πασπαλίστε με τα προαιρετικά συστατικά αν επιθυμείτε.