Υλικά

  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σ. νερό
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (όχι έξτρα παρθένο)
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τον κρόκο αυγού, το χυμό λεμονιού, το νερό και τη μουστάρδα σε ένα στενό, ψηλό δοχείο. Περιχύστε με ελαιόλαδο και αφήστε το περιεχόμενο να κατασταλάξει για λίγο.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ βύθισης, επεξεργαστείτε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η μαγιονέζα.
  3. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η μαγιονέζα, μετακινήστε απαλά το μπλέντερ πάνω- κάτω. Συνεχίστε μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί όλο το λάδι. Η υφή θα είναι παχύρρευστη.
  4. Αλατίστε ανάλογα με τη γεύση και διατηρήστε τη στο ψυγείο.