Υλικά
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 1 κ. σ. νερό
- 1 κ. γλ. μουστάρδα
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (όχι έξτρα παρθένο)
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τον κρόκο αυγού, το χυμό λεμονιού, το νερό και τη μουστάρδα σε ένα στενό, ψηλό δοχείο. Περιχύστε με ελαιόλαδο και αφήστε το περιεχόμενο να κατασταλάξει για λίγο.
- Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ βύθισης, επεξεργαστείτε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η μαγιονέζα.
- Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η μαγιονέζα, μετακινήστε απαλά το μπλέντερ πάνω- κάτω. Συνεχίστε μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί όλο το λάδι. Η υφή θα είναι παχύρρευστη.
- Αλατίστε ανάλογα με τη γεύση και διατηρήστε τη στο ψυγείο.