Υλικά
- 3 1/2 κιλά ροδάκινα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κομμάτια
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Προσθέστε τα ροδάκινα και το χυμό λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλα. Αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή έναν πολτοποιητή για να συνθλίψετε τα ροδάκινα στην επιθυμητή σύσταση.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε τη ζάχαρη στο μείγμα των ροδάκινων. Επαναφέρετε τα ροδάκινα σε πλήρη βρασμό, ανακατεύοντας συχνά.
- Συνεχίστε να βράζετε και να ανακατεύετε, μέχρι τα ροδάκινα να μειωθούν και να αποκτήσουν την επιθυμητή συνοχή. (Από 15 έως 25 λεπτά -η μαρμελάδα θα πρέπει να κολλάει στο κουτάλι όταν το σηκώνετε και το γυρίζετε στο πλάι).
- Αφήστε τη μαρμελάδα ροδάκινο να κρυώσει, αν διαπιστώσετε ότι η μαρμελάδα δεν έχει τη συνοχή που επιθυμείτε, μπορείτε να επαναφέρετε τα ροδάκινα σε βρασμό για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια να τα αφήσετε να κρυώσουν ξανά.