Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού με πέτσα
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
  3. Στεγνώστε την πέτσα του σολομού με χαρτί κουζίνα πολύ καλά και τοποθετήστε τα φιλέτα, με την πέτσα προς τα κάτω και με χώρο μεταξύ των φιλέτων, στο προετοιμασμένο ταψί.
  4. Αδειάστε το γλάσο πάνω στα φιλέτα, φροντίζοντας να καλύψει πλήρως τις κορυφές τους. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του κουταλιού για να το απλώσετε.
  5. Ψήστε μέχρι οι κορυφές να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές κατά τόπους. Ο σολομός θα είναι ελαφρώς σφιχτός όταν τον πιέζετε με τα δάχτυλά σας και θα πρέπει να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 12 έως 14 λεπτά.