Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού με πέτσα
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. μέλι
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
- Στεγνώστε την πέτσα του σολομού με χαρτί κουζίνα πολύ καλά και τοποθετήστε τα φιλέτα, με την πέτσα προς τα κάτω και με χώρο μεταξύ των φιλέτων, στο προετοιμασμένο ταψί.
- Αδειάστε το γλάσο πάνω στα φιλέτα, φροντίζοντας να καλύψει πλήρως τις κορυφές τους. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του κουταλιού για να το απλώσετε.
- Ψήστε μέχρι οι κορυφές να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές κατά τόπους. Ο σολομός θα είναι ελαφρώς σφιχτός όταν τον πιέζετε με τα δάχτυλά σας και θα πρέπει να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 12 έως 14 λεπτά.