Υλικά

  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί ή χυμό πορτοκαλιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
  • 1 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 12 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου
  • 750 γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες
  • Φέτες λάιμ, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το μαϊντανό με το χυμό πορτοκαλιού ή το κρασί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Για τα σουβλάκια, αφαιρέστε τα φύλλα από το κάτω μέρος των κλαδιών του δεντρολίβανου, αφήνοντας 1- 2 εκατοστά φύλλα στην κορυφή και κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας από τα φύλλα που αφαιρέσατε. Ψιλοκόψτε τα φύλλα που κρατήσατε και προσθέστε τα στο μείγμα του μαϊντανού.
  3. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα.
  4. Τοποθετήστε στο ψυγείο, σκεπασμένες, για 30 λεπτά.
  5. Περάστε τις γαρίδες τους μίσχους δενδρολίβανου και πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.
  6. Ψήστε στο γκριλ, σκεπασμένο, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Αν θέλετε, σερβίρετε με φέτες λάιμ.