Υλικά
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί ή χυμό πορτοκαλιού
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
- 1 κ. σ. χυμό λάιμ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 12 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου
- 750 γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες
- Φέτες λάιμ, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το μαϊντανό με το χυμό πορτοκαλιού ή το κρασί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Για τα σουβλάκια, αφαιρέστε τα φύλλα από το κάτω μέρος των κλαδιών του δεντρολίβανου, αφήνοντας 1- 2 εκατοστά φύλλα στην κορυφή και κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας από τα φύλλα που αφαιρέσατε. Ψιλοκόψτε τα φύλλα που κρατήσατε και προσθέστε τα στο μείγμα του μαϊντανού.
- Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο, σκεπασμένες, για 30 λεπτά.
- Περάστε τις γαρίδες τους μίσχους δενδρολίβανου και πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.
- Ψήστε στο γκριλ, σκεπασμένο, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Αν θέλετε, σερβίρετε με φέτες λάιμ.