Υλικά
- 4 φέτες μπέικον
- 4 αυγά
- 4 κατεψυγμένες βάφλες ολικής άλεσης
- 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- 4 κ. σ. τριμμένο τυρί τσένταρ
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
- Μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο και ψήστε το μπέικον για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.
- Επικαλύψτε το ίδιο τηγάνι με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα αυγά (2 τη φορά) μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι, αλλά να είναι ακόμα ρευστοί οι κρόκοι.
- Εντωμεταξύ, φρυγανίστε τις βάφλες. Τοποθετήστε σε κάθε ψημένη βάφλα μια φέτα μπέικον, λίγο σιρόπι σφενδάμου, λίγο τσένταρ και τα ζεστά τηγανητά αυγά.
- Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με μαϊντανό (αν χρησιμοποιήσετε).